Esther Apituley & Hans Dagelet

Kabarett Dapitulet

muziek
Locatie: studio
vr 7 feb 2020 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Kabarett Dapitulett is een tragikomische muziekvoorstelling met teksten van schrijver Daniil Charms, en muziek van o.a. Kreisler, Chopin, Shostakovich.

Acteur Hans Dagelet laat, gedreven door de teksten van Charms, zijn komische en ontroerende kant zien. Hij speelt een man die, om het leven te controleren, op late leeftijd politieagent werd. Samen met de musici Esther Apituley en Christiaan Kuyvenhoven heeft hij een voorstelling gemaakt vol onverwachtse dialogen en muzikale hoogtepunten. Kabarett Dapitulett is geestig en ontroerend.

Het leven van de befaamde Russische dichter en schrijver Daniil Charms (1905-1942) stond in het teken van het absurde. Hij roept alledaagse situaties op waarin zowel grotesk-komische als extreem ongemotiveerd gewelddadige gebeurtenissen absurd verlopen.  Charms is confronterend-humoristisch, zonder gene of remming.

Acteur/trompet: Hans Dagelet
Viool/altviool/piano/spel: Esther Apituley
Piano/melodica/spel: Christiaan van Kuijvenhoven
Tekst: Daniil Charms
Muziek: Pärt, Kreisler, Shostakovich, Chopin, Sakamoto
Eindregie: Titus Tiel Groenestege
Zakelijke leiding: Bureau tamtam, Tamara Keasberry

Kabarett Dapitulett is een productie van Stichting Viola Viola en is mede mogelijk gemaakt door het Norma Fonds en Fonds SLuyterman van Loo.

www.estherapituley.com

Esther Apituley - Razend (bij: Podium Witteman)

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's