Scapino Ballet Rotterdam

Holland & Le Chat Noir

dans
Locatie: schouwburg
vr 4 okt 2019 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Vanavond beleef je twee topstukken van Ed Wubbe, een van de succesvolste Nederlandse choreografen van het moment, in één voorstelling. Laat je met bruisende en theatrale dans meevoeren naar de Gouden Eeuw en Parijse revue.

Het eerste werk is Holland, waarin op de 17e eeuw geïnspireerde kostuums en een adembenemend oer-Hollandse wolkenlucht het toneelbeeld bepalen. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo’s toont deze choreografie op magistrale wijze het dubbele gezicht van Nederland. Zowel koopman als dominee.

Na de pauze is het de beurt aan Le Chat Noir, een opzwepende ‘Wubbe-aanse’ creatie vol energie en emotie. Het gelijknamige en fameuze Parijse theatercafé van rond 1900 komt tot leven in een dynamische mix van dans, variété en muziek van onder anderen Piaf en Brel. Een kijkje achter de coulissen, waar achter de glans van het theaterleven ook eenzaamheid en vergane glorie schuilt.

• tip:
Scapino Ballet Rotterdam is ook te zien op 15 november en 22 januari.

Scapino Ballet Rotterdam - Holland & Le Chat Noir (trailer)

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's