Marc de Hond

Voortschrijdend Inzicht

cabaret & comedy
Locatie: studio
do 9 apr 2020 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling Voortschrijdend Inzicht, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject.

Bij De Hond werd dit jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. De Hond: “Inmiddels gaat het beter met mij, maar ieder kwartaal, wanneer ik gecontroleerd word, hangt het zwaard van Damocles boven mijn hoofd: is alles nog steeds rustig en zal ik mijn zoon James en dochter Livia zien opgroeien? Mijn vorm van blaaskanker heeft helaas slechte overlevingskansen, slechts 35% van de patiënten is na vijf jaar nog in leven. Uiteraard wil ik heel erg oud worden, maar mocht mijn ziekte dat in de weg staan, wil ik dat Livia en James, als ze daar ooit behoefte aan hebben, alles over mij te weten kunnen komen. Daarom heb ik de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om mij stevig aan de tand te voelen in het theater. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat mijn kinderen mij later kunnen bingewatchen.” 

Iedere avond wordt De Hond geïnterviewd door een andere presentator en zijn er bekenden van De Hond te gast om samen met hem herinneringen op te halen.

De voorstelling begint met een optreden van De Hond met een conference over het afgelopen jaar, daarna volgt een gesprek met de interviewer, tijdens de avond in Tilburg zal dit Paul de Leeuw zijn. De opbrengst van deze productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker

Dagblad van het Noorden
Een boeiende én vermakelijke avond.
Marc de Hond - Scherven brengen geluk - De zoon van Maurice de Hond

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's