Het Zuidelijk Toneel

Casting the Pass (première)

Stadsgezelschap Het Zuidelijk Toneel
toneel
Locatie: studio
za 21 mrt 2020 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Waar macht is, is misbruik nooit ver weg. De wereldwijde #MeToo-beweging bracht ook in Nederland machtsmisbruik in de film-, theater- en sportwereld naar buiten. In Casting The Pass doet een jonge acteur auditie voor zijn droomrol: topvoetballer in het theaterstuk The Pass. In de keuken van de castingdirector ontspint zich een psychologisch drama, waarin rollen worden verwisseld en grenzen opgerekt en verlegd.

Regisseur Bram Jansen probeert met Casting The Pass niet af te rekenen met #MeToo-beschuldingen of grensoverschrijdend gedrag te vergoelijken. Na de schok van de onthullingen, de mediahype en het gegniffel, is het volgens hem nu tijd voor empowerment. Hij weet het complexe thema zowel invoelbaar en inzichtelijk te maken, en put daarvoor uit eigen ervaringen en die van zijn eigen omgeving. Een pleidooi tegen taboes en machtsstructuren. Een pleidooi voor het herzien van de moraal.

• concept & regie: Bram Jansen | spel: Jord Knotter & Gerardjan Rijnders

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's