Waylon

My heroes have always been cowboys

muziek
Locatie: schouwburg
vr 10 jan 2020 start 20:15 einde 23:10 pauze ja

My heroes have always been cowboys. De kenner haalt uit deze zin de start van de Outlaw movement door Waylon Jennings. Nederland heeft haar eigen Waylon. En Waylon gaat voor het eerst het theater in met zijn persoonlijke verhaal. Een verhaal dat al heel lang in hem borrelt en er eindelijk uit mag in de vorm die het verdient: met muziek in schouwburg.

Het verhaal begint bij een jongetje van 8 jaar dat mee mocht met zijn ouders naar een country-avond omdat de oppas ziek was. Een triviaal moment waarop een grootse reactie volgde. “Op het podium speelde de West Virginian Railroad Band en ik mocht een klein stukje meedrummen. Na afloop kreeg ik een cd in handen en de mededeling dat als ik een liedje volledig kon meedrummen, ik drie weken later weer het podium op mocht. Drie weken lang heb ik tot bloedens toe geoefend op een shuffle. Eigenlijk is daar mijn echte fysieke liefde voor country begonnen…”

Wat volgde was een carrière die dwars door een bijzonder persoonlijk verhaal liep. Beleef samen met Waylon de liedjes die voor hem therapeutisch bleken en nog steeds zijn. Een prachtige muzikale reis langs Mount Rushmore, waar hij in het mooie gezelschap verkeert van zijn collega rebellen. Vertrekkend vanuit Texas, Bakersfield, Memphis en Apeldoorn ontmoeten ze elkaar in Nashville. Waylon met zevenkoppige band (inclusief pedal steel guitar) en een verhaal dat verteld moet worden!

let op:
 Lasso-cursus niet inbegrepen!

Waylon - Blue Eyes Crying In The Rain (Willie Nelson)

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's