TG Nomen

Stormkamer: De Rechtbank

toneel
Locatie: studio
vr 12 apr 2019 start 20:00 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Moralisme is anderen personen of groepen, die ik vagelijk ken, veroordelen. Mijn eigen waarden staan voorop en ik maak gebruik van anderen om me zelf een beter mens te voelen. - Gabriel van den Brink – “

Op 12 april nodigt regisseur Hanna van Mourik Broekman je uit om de moraliteit te lijf te gaan in een theatrale rechtszaak.

Wij doen niets liever dan voor eigen rechter te spelen. De tijd die we nemen om ons oordeel te vellen wordt steeds korter. Wat blijft er dan nog over van onze moraliteit? Bestaat het goed en het kwaad of is onze moraliteit toch emotioneler dan wij denken? In een theatrale rechtbanksetting nodigt Hanna een groep mensen uit om hun oordeel te vellen over de creatief boekhouder tot de luier-rover.

“oh daar heb ik ook nog wel een mening voor over”

Deze stormkamer* is onderdeel van een reeks Stormkamers rondom het thema criminaliteit en moraliteit. Met deze Stormkamer verdiept ze zich in het thema moraliteit. Middels het format van een rechtszaak bevraagt ze onze moraliteit en gaat ze op zoek naar ons maatschappelijke gedrag hieromtrent. Deze “stormkamer” maken Hanna en Kim in samenwerking met Theaters Tilburg. Met dit theatrale en maatschappelijke project willen we deze verbinding, tussen bewoners en de stad én tussen bewoners onderling, stimuleren. 


* Een stormkamer is een theatraal vormgegeven samenkomst met een gekozen en divers samengesteld publiek. Middels theatrale interventies komen visies, gedachtes en ervaringen boven tafel. De precieze vorm en inhoud van een Stormkamer is elke keer anders. Meer over het werkproces van Hanna klik hier.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's