TG Nomen

Stormkamer: De Ontmoeting

toneel
Locatie: studio
vr 16 nov 2018 start 20:00 einde 22:00 pauze nee

“Een ontmoeting is geen vast geregisseerde dramaturgisch opgebouwd toneelstuk. Het is grillig, soms explosief dan weer saai. Maar het is een van de mooiste kunstwerken in het leven. Het vertelt alles over wie jij bent, de ander is en wie wij zijn!“

Op 16 november nodigt regisseur Hanna van Mourik Broekman je uit om de ontmoeting met ex-gedetineerde Dave van Veen te observeren.

In een live geregisseerde chat ontspint zich het verhaal van een man die na een woest onstuimig leven in de gevangenis is beland en na een lang herstel nu een rustig leven heeft opgebouwd als vader. Het publiek wordt uitgenodigd om ‘een mens’ te observeren, waarbij langzaam de grens tussen observator en geobserveerde verschuift.

of ik spijt heb, wat is spijt, kan je spijt hebben over de mens die je bent”

Deze stormkamer* is onderdeel van een reeks Stormkamers rondom het thema criminaliteit en psychiatrie. Met dit project verdiept ze zich in de wereld van ex-gedetineerden. Middels hun en andermans verhalen onderzoekt zij thema’s als vergevingsgezindheid, vergeldingsdrang en het vooroordelend denken van onze maatschappij. Ze stelt zich de vraag: kunnen wij een een ex-gedetineerde onbevooroordeeld bekijken? Deze “stormkamer” maken Hanna en Kim in samenwerking met Theaters Tilburg. Met dit theatrale en maatschappelijke project willen we deze verbinding, tussen bewoners en de stad én tussen bewoners onderling, stimuleren. 


* Een stormkamer is een theatraal vormgegeven samenkomst met een gekozen en divers samengesteld publiek. Middels theatrale interventies komen visies, gedachtes en ervaringen boven tafel. De precieze vorm en inhoud van een Stormkamer is elke keer anders. Meer over het werkproces van Hanna klik hier.