Jubileumconcert

Nieuwe Koninklijke Harmonie

klassieke muziek
Locatie: concertzaal
zo 16 sep 2018 start 14:30 einde 16:30 pauze ja

In 2018 viert de Sociëteit Nieuwe Koninklijke Harmonie, opgericht in 1843, haar 175-jarig jubileum met een bijzondere muzikale beleving! Speciaal voor deze gelegenheid vormen het Harmonieorkest NKH en het Seniorenorkest Tilburg het Jubileumorkest, dat de beroemde Peer Gynt ten gehore brengt. Ze worden bijgestaan door podiumkunstenaar Peer de Graaf die het spannende verhaal vertelt. Dat Peer Gynt op het programma staat, is trouwens geen toeval. 1843 is namelijk ook het geboortejaar van componist Edvard Grieg. Hij componeerde de muziek waarop later het gelijknamige toneelstuk door Hendrik Ibsen geschreven werd.

Na de pauze speelt het Jubileumorkest een vrolijk en feestelijk programma, vocaal ondersteund door Marieke van Middelkoop en Thom Craane. Gelijktijdig vindt in de Audaxzaal een afzonderlijk programma voor kinderen plaats. In een workshop beluisteren de kinderen onder begeleiding opnieuw fragmenten van de muziek van Peer Gynt. Herinneren ze het bijbehorende verhaal nog? Met de vraag 'hoe zou jij het verhaal laten klinken?', worden ze gestimuleerd hun fantasie te laten horen.

Jubileumconcert onder leiding van Peter Spierings: Peer Gynt (Grieg) | verteller: Peer de Graaf
Jubileumorkest onder leiding van dirigent Jan Hermans: vocaal programma | vocaal: Marieke van Middelkoop & Thom Craane

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Kids Kitchen

Kids Kitchen

Wat is er nou leuker (en lekkerder) dan je eigen eten te maken? Maak een bijzondere burger of een heerlijke pannenkoek, en ga met een goed gevulde buik de voorstelling in! Wij zorgen voor lekkere ingrediënten, jij hoeft er alleen maar een uurtje voor de voorstelling te zijn.