Dutch Classical Talent

Rik Kuppen (piano)

klassieke muziek
Locatie: concertzaal toneel op toneel
di 25 sep 2018 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Ontmoet de jonge, talentvolle finalisten van Dutch Classical Talent in een concert met een klinkende prijs. In vier concerten hoor je de mooiste muziek en persoonlijke verhalen. De presentator van de avonden is William Schaffels. 

Deze eerste editie is pianist Rik Kuppen te gast, die door de jury een “kleurenvirtuoos” werd genoemd. Hij verenigt in dit programma zijn twee grote liefdes: Oost-Europese muziek aangevuld met poëzie. Rik speelt muziek van de Tsjechische componist Leoš Janáček, die zijn jeugdherinneringen verklankte in een reeks sfeerbeelden en Slavische melodieën. Prokofjev, vervolgens, schetst zijn persoonlijke herinneringen aan de Russische revolutie van februari 1917. Het grote gebaar komt van romanticus Rachmaninov. Tijdens dit concert zal Myrte Leffring enkele van haar gedichten voordragen.

programma: Janácek: Op een overwoekerd pad | Rachmaninov: Variaties op een thema van Chopin (delen) | Prokofjev: Visions fugitives

tip: Kom ook luisteren naar celliste Maya Fridman (27 nov), celliste Nuala McKenna (5 feb) en violist Pieter van Loenen (2 apr).