Amsterdam Sinfonietta

Harriet Krijgh & Claron McFadden

Serie Amsterdam Sinfonietta
klassieke muziek
Locatie: concertzaal
do 1 nov 2018 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Vlak voor zijn tachtigste verjaardag zet Amsterdam Sinfonietta Louis Andriessen in de spotlights met twee van zijn belangrijke werken. Voor zijn betoverende muziektheaterstuk Dances maakt Krisztina de Châtel een nieuwe choreografie. Sopraan Claron McFadden zingt deze nieuwe uitvoering. Daarnaast is van Andriessen …miserere… te horen, geïnspireerd op het gelijknamige werk van Allegri. Op het programma vervolgens David Lang, een van de meest uitgevoerde Amerikaanse componisten van zijn generatie. Nu schrijft hij een nieuw werk voor Amsterdam Sinfonietta, de jonge celliste Harriet Krijgh en Claron McFadden. De Australische componiste Kate Moore schrijft een werk voor de vier cellisten van Amsterdam Sinfonietta.

leiding & viool: Daniel Bard | cello: Harriet Krijgh | sopraan: Claron McFadden | dans: Tim Persent | choreografie: Krisztina de Châtel

programma: Andriessen: …miserere… & Dances voor sopraan en ensemble | Lang: opdrachtwerk voor cello, sopraan en ensemble (wereldpremière) | Moore: opdrachtwerk voor vier cello's (wereldpremière)

tip: Het volgende klassieke programma van Amsterdam Sinfonietta is met violist Ray Chen (19 feb).

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Inleiding

Inleiding