BERG&BOS

In Vrede

toneel
Locatie: schouwburg toneel op toneel
wo 8 mei 2019 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

74 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog schetst BERG&BOS - het gezelschap van theatermakers Maurits van den Berg en Rik van de Bos - met In Vrede hoe de littekens die deze oorlog heeft achtergelaten, ook nu nog zijn impact heeft op onze samenleving.

In een mozaïekvertelling worstelen vijf personages, bewust of onbewust, met de sporen van een dood gewaande oorlog. Een oudere man ontdekt op late leeftijd zijn door zijn pleegmoeder verborgen Joodse identiteit. Een onbekend familielid weet dit, en gaat een leven lang gebukt onder dat geheim. Een bejaarde dochter leidt een teruggetrokken bestaan en zit de schuld uit van haar allang overleden ‘foute’ moeder. Een jongeman die nooit iets met de oorlog te maken heeft gehad, raakt in paniek van de beladen geschiedenis van zijn huis. En daar doorheen loopt Ayham. Die net is gevlucht uit een oorlog die vandaag woedt. Hij is op zoek naar zijn plek in een wereld, waar mensen 70 jaar oude wonden likken zonder dat ze hem lijken te zien.

tekst: Rik van den Bos | regie: Eva Line de Boer | spel: Yara Alink, Maurits van den Berg, Wendell Jaspers, Paul R. Kooij, Annet Malherbe & Armand Rosbak | muziek: Jan & Keez Groenteman

Dagblad van het Noorden
Ingenieus stuk (...) Laat dit je niet ontglippen.
Volkskrant
In Vrede is een waardig en indrukwekkend stuk over de wonden die oorlog nalaat.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's