Internationaal Theater Amsterdam

Scènes uit een huwelijk

toneel
Locatie: schouwburg toneel op toneel
za 30 mrt 2019 start 19:30 einde 23:15 pauze ja

Overal ter wereld veroverde Scènes uit een huwelijk de harten van publiek en pers. De Britse krant The Guardian riep de voorstelling uit tot een van de beste tien van het jaar en Celia Nufaar won voor haar rol de Colombina, prijs voor beste vrouwelijke bijrol. Scènes uit een huwelijk is dan ook een bijzondere theaterervaring. Als publiek volg je het ogenschijnlijk perfecte koppel Johan en Marianne. Als Johan op een dag vertelt dat hij een andere vrouw heeft, is hun huwelijk voorbij. In zes scènes volgen we hun helletocht, van de eerste kleine wrijvingen tot een ultiem fysiek gevecht. Het publiek verplaatst zich per scène, terwijl Johan en Marianne op slechts een paar meter afstand van jou simultaan gespeeld worden door drie acteurskoppels van verschillende leeftijden. Hierdoor ben je als toeschouwer getuige van verleden, heden en toekomst.

tekst: Ingmar Bergman | vertaling: Karst Woudstra | regie: Ivo van Hove | spel: Alwin Pulinckx, Claire Bender, Bart Slegers, Camilla Siegertsz, Janni Goslinga, Celia Nufaar, Charlie-Chan Dagelet e.a.

Vrij Nederland
Ivo van Hove excelleert met Bergmanniaans huwelijksdrama.
The Guardian
Until the last minutes of this superbly acted, four-hour version, I was completely gripped.
Teaser Scènes uit een huwelijk

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's