András Schiff (piano)

Kamermuziek Souvenir

Serie Kamermuziek Souvenir
klassieke muziek
Locatie: concertzaal
di 18 sep 2018 start 20:00 einde 22:00 pauze ja

Meesterpianist András Schiff geldt als absolute specialist op het terrein van Bach, Beethoven, Mozart, Schubert en Schumann. Voor Teldec en Decca maakte hij vele toonaangevende opnames. Wanneer Schiff speelt, bereikt hij in alles totale balans. Elke melodie en elke dynamiek is bedachtzaam gedoseerd. Maar de valkuil van perfectie, namelijk dat het de luisteraar onberoerd laat, zal hij altijd vermijden. In elke melodielijn laat hij de essentie daarvan herleven. Niet voor niets wordt András Schiff de Hongaarse meester van de vertelkunst genoemd.

De wereldberoemde pianist Menahem Pressler over András Schiff: "Ik ken hem al vanaf dat hij negen was. Hij hoort tot de beste pianisten ter wereld." 

Programma: J.S. Bach: Capriccio b, BWV 992 | Brahms: 3 Intermezzi, op. 117 | Brahms: 4 Klavierstücke, op. 119 | Beethoven: Sonata in e, op. 81a 'Les Adieux' |  Schubert: Sonata in b, D 960

Serie Kamermuziek Souvenir
Ontdek, beleef en ontmoet de internationale top in de kamermuziek. Voor de elf concerten geldt een aantrekkelijke prijs van € 239 | € 211.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's