Wirken Ensemble, Storioni Trio

& Giovanni Sollima (cello)

muziek
Locatie: concertzaal
do 17 jan 2019 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Een concert met zoveel grote namen samen op het podium is bijzonder! Topcellist Giovanni Sollima staat deze avond centraal. Deze Siciliaan, die leeft voor de muzikale ontmoeting, laat zowel minimalistische invloeden, jazz en de mediterrane volksmuziek doorklinken in zijn composities. Voor de pauze brengt Sollima samen met het bekende Storioni Trio zijn prachtige compositie Short Trio Stories (aangevuld met een tweede cellopartij) ten gehore.

Na de pauze klinkt een aantal uitdagende nieuwe stukken, verweven met het Wirken Ensemble. Je hoort onder andere een werk van Philipp Rüttgers, geschreven voor een compositieopdracht van het North Sea Jazz 2018. Phillipp beschikt over de gave emoties uit het dagelijks leven in muziek uit te drukken en je mee te nemen naar een opwindende voorstelling. De avond wordt beëindigd met een tutti-finalecompositie, geschreven door Philipp Rüttgers, tevens pianist van het Wirken Ensemble.

cello: Giovanni Sollima
Wirken Ensemble: Jan Wirken, drum | Mete Erker, sax | Eric van der Westen,  bas | Philipp Rüttgers, piano
Storioni Trio: Bart van de Roer, piano | Wouter Vossen, viool | Marc Vossen, celloCellist Yo-Yo Ma over Giovanni Sollima
He's a supervirtuoso of the cello. He studied with the eminent Antonio Janigro but plays like a jazz musician. He has no fear, and that's unusual in the classical world - we're all terrified of wrong notes.
Maarten Mostert, artistiek directeur van de Cello Biënnale Amsterdam
Giovanni Sollima is een vrije geest, kunstenaar in hart en ziel. De man is tamelijk geniaal, ongelooflijk cellist, componeert, speelt met Yo-Yo Ma, doet maffe dingen als spelen op een cello van ijs, zet steden op zijn kop met zijn project 100Cellos, is het grote voorbeeld van jong talent en is ook nog een zeer innemend mens.
Giovanni Sollima - Terra Aria

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's