Cello Octet Amsterdam

Cellokrijgers (6 t/m 12 jaar)

jeugd & familie
Locatie: concertzaal
zo 30 dec 2018 start 14:30 einde 16:00 pauze nee

De acht Cellokrijgers zijn sterk, soepel en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken ze ten strijde. Met humor en overweldigende muziek bewegen de krijgers zich sierlijk door de strijd. Welke kracht heb jij nodig om een krijger te zijn? Hoe klinkt moed? Een muzikaal drieluik over stoer doen, winnen en verliezen, kwetsbaar zijn en de kracht van muziek (van o.a. Béla Bartók en Philip Glass). 

 De Cellokrijgers laten hun strijkstokken als zwaarden kletteren. Ze strijken een doolhof van onbekende klanken uit hun cello’s waar de tegenstander in verdwaald raakt. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd. 

 Het drieluik bestaat uit: 

  1. Musica Ricercata van György Ligeti in choreografie van Jochem Stavenuiter 

  2. Roemeense Dansen van Béla Bartók in choreografie van Josephine van Rheenen 

  3. Dracula van Philip Glass in choreografie van Pim Veulings 

Zorg dat je lekker op tijd komt, want voorafgaand aan de voorstelling proosten we met kinderchampagne en smullen van oliebollen!

Deze voorstelling is een coproductie van Cello Octet Amsterdam en Oorkaan.

Kinderfestival Spruit #2 Vorig jaar kende Spruit een geweldige aftrap in de herfstvakantie. Dit jaar bundelen we onze krachten rond de kerst opnieuw voor een hartverwarmend kinderfestival vol dans, theater en muziek. Van donderdag 27 tot en met zondag 30 december kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van bijzondere en verrassende voorstellingen bij Theaters Tilburg, 013 Poppodium, De NWE Vorst en Paradox. Dus: agenda vrij laten, snowboots aan en wat koeken achter de hand, want er is van alles te beleven! 

Meer Spruit in Theaters Tilburg? Bekijk hier het hele programma
Het volledige festivalprogramma vind je vanaf het najaar op www.spruittilburg.nl

Theaterkrant
Oorkaan en het Cello Octet Amsterdam illustreren hoe belachelijk de opvatting is dat je door de knieën moet om kinderen met klassieke muziek te boeien. Het is eerder andersom: waar kinderen voor nieuwe klanken open staan, opent Cellokrijgers juist ook bij volwassenen de oren. Lees recensie
Trailer Cellokrijgers - Oorkaan & Cello Octet Amsterdam