Voces8 & Rachel Podger

A Guardian Angel

klassieke muziek
Locatie: concertzaal
wo 28 nov 2018 start 20:30 einde 22:20 pauze ja

Engelen worden beschouwd als de goddelijke intermediairs tussen hemel en aarde. Goddelijke boodschappers, die ons leiden en beschermen. Al eeuwen inspireren ze musici, kunstenaars en schrijvers. Zo ook het gerenommeerde Britse vocale ensemble Voces8 voor dit programma. Hierin klinken eeuwenoude werken met titels als Angelus Domini Descendit (Gabrieli), O Nata Lux (Tallis) en Passacaglia 'Guardian Angel' in g voor soloviool (Biber). Soliste is de Engelse Rachel Podger, een van de beste barokviolisten ter wereld. De Sunday Times noemt haar niet voor niets "Queen of the Baroque violin." Op 13 september jl. ontving Rachel Podger de award voor Gramaphone Artist of the Year 2018.


programma: o.a. Orlando Gibbons: Drop, drop, slow tears | Tallis: O nata lux | Schütz: Die Himmel erzählen | Tomkins: When David heard | Biber: Passacaglia 'Guardian Angel' in g voor soloviool | J.S. Bach: Partita voor fluit in a (versie voor viool).


BBC Music Magazine over Voces8
Eight beautifully integrated solo voices…
Rachel Podger and VOCES8: A Guardian Angel

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's