Opera Zuid

A quiet place (Bernstein)

opera
Locatie: concertzaal
zo 11 nov 2018 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Als enig Europees operahuis brengt Opera Zuid tijdens het Bernstein-Centennial-jaar 2018, de bloedmooie en hartverscheurende opera A quiet place. Dertig jaar geleden was Maastricht, na Milaan, de tweede stad ooit waar A quiet place werd uitgevoerd. De verbluffend filmische partituur van Bernsteins enige avondvullende opera, is met zijn Broadway- en jazzinvloeden absoluut uniek binnen het operarepertoire. De regie en het ontwerp van deze productie is in handen van het prijswinnende duo Orpha Phelan en Madeleine Boyd.

A quiet place begint met de tragische dood van Dinah, de moeder van het gezin, die sterft in een door alcohol veroorzaakt auto-ongeval. Na haar dood komt het tot intense conflicten binnen het gezin. Aan het eind van de opera, nadat Dinah's weggesmeten dagboek gedeelde herinneringen laat neerdwarrelen, komen vader en kinderen tot het besef dat ze het leven én elkaar moeten aanvaarden.

dirigent: Karel Deseur | regie: Orpha Phelan | scenografie & kostuums: Madeleine Boyd | orkest: philharmonie zuidnederland

Engels gezongen, Nederlandse boventitels | semi-scènische uitvoering, met kostuums, rekwisieten en licht

tip: Opera Zuid is ook te zien met Fantasio (11 jun) en de familieopera Meermeisje (10 mrt).

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's