Amsterdam Sinfonietta

Liza Ferschtman (viool)

Serie Amsterdam Sinfonietta
klassieke muziek
Locatie: concertzaal
za 13 okt 2018 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Liza Ferschtman, kind van Russische ouders, groeide op met Russische muziek en speelt al jaren alle meesterwerken uit de rijke Russische muziekliteratuur. Behalve dan de fysiek en emotioneel zware Vioolsonate van Sjostakovitsj. Tot nu! Nu waagt ze zich, samen met Amsterdam Sinfonietta, voor het eerst aan het complexe  werk. Bach en Pärt brengen rust in het programma. Pärt verraste de wereld met een totaal nieuwe en eigen componeerstijl, die terugvoerde op koormuziek uit de Renaissance. Met Fratres veroverde hij in 1977 de wereld. Ten slotte deze avond ook nog delen uit Bachs Die Kunst der Fuge. Velen zijn het erover eens: er is in de muziek zelden iets mooiers geschreven.

leiding & viool: Candida Thompson | viool: Liza Ferschtman

programma o.a. Bach: Contrapunctus I-IV uit Die Kunst der Fuge | Sjostakovitsj: Sonate voor viool, strijkers en slagwerk op. 134 | Pärt: Fratres voor viool, strijkers en slagwerk

serie Amsterdam Sinfonietta
De drie klassieke concerten van Amsterdam Sinfonietta met Liza Ferschtman (13 okt), Harriet Krijgh & Claron McFadden (1 nov) en Ray Chen (19 feb) zijn als serie te bestellen voor € 70,50.

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Geniet van een overheerlijk driegangenmenu, inclusief brood met roomboter en olijfolie. €30

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 55. Inclusief vele extra's.