Insomnio

plays Steve Reich

muziek
Locatie: concertzaal
vr 12 apr 2019 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

The New York Times riep Steve Reich uit tot "greatest living composer" en in the New Yorker werd hij omschreven als "the most original musical thinker of our time". Hij verklankt in zijn minimal music het leven van de moderne mens. Soms letterlijk: in City Life gaan strijkers, houtblazers en slagwerkers vergezeld van uitroepen, klinkende claxons en sirenes en andere verkeersgeluiden. Daniel Variations is een hommage aan de Joods-Amerikaanse journalist Daniel Pearl, die in Pakistan door extremisten werd vermoord. Reich citeert in het werk het bijbelboek Daniël en teksten van Pearl zelf.

Reichs werk wordt uitgevoerd door het Nederlandse ensemble Insomnio, geroemd vanwege het aanstekelijke spel en de uitvoering van complexe partituren. Zij spelen van Reich ook Double Sextet, waarin de musici de dialoog aangaan met een (video)opname van zichzelf. Een unieke concertbeleving! 

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's