Insomnio

plays Steve Reich

muziek
Locatie: concertzaal
vr 12 apr 2019 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

The New York Times riep Steve Reich uit tot "greatest living composer" en in the New Yorker werd hij omschreven als "the most original musical thinker of our time". Hij verklankt in zijn minimal music het leven van de moderne mens. Soms letterlijk: in City Life gaan strijkers, houtblazers en slagwerkers vergezeld van uitroepen, klinkende claxons en sirenes en andere verkeersgeluiden. Daniel Variations is een hommage aan de Joods-Amerikaanse journalist Daniel Pearl, die in Pakistan door extremisten werd vermoord. Reich citeert in het werk het bijbelboek Daniël en teksten van Pearl zelf.

Reichs werk wordt uitgevoerd door het Nederlandse ensemble Insomnio, geroemd vanwege het aanstekelijke spel en de uitvoering van complexe partituren. Zij spelen van Reich ook Double Sextet, waarin de musici de dialoog aangaan met een (video)opname van zichzelf. Een unieke concertbeleving! 

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Geniet van een overheerlijk driegangenmenu, inclusief brood met roomboter en olijfolie. €30

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 55. Inclusief vele extra's.