Insomnio

plays Steve Reich

muziek
Locatie: concertzaal
vr 12 apr 2019 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

let op: Helaas heeft Insomnio de financiering voor dit concert niet rond kunnen krijgen, en hebben we in samenspraak met hen dit concert moeten annuleren. Gasten die reeds een ticket hebben, zijn/worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

The New York Times riep Steve Reich uit tot "greatest living composer" en in the New Yorker werd hij omschreven als "the most original musical thinker of our time". Hij verklankt in zijn minimal music het leven van de moderne mens. Soms letterlijk: in City Life gaan strijkers, houtblazers en slagwerkers vergezeld van uitroepen, klinkende claxons en sirenes en andere verkeersgeluiden. Daniel Variations is een hommage aan de Joods-Amerikaanse journalist Daniel Pearl, die in Pakistan door extremisten werd vermoord. Reich citeert in het werk het bijbelboek Daniël en teksten van Pearl zelf.

Reichs werk wordt uitgevoerd door het Nederlandse ensemble Insomnio, geroemd vanwege het aanstekelijke spel en de uitvoering van complexe partituren. Zij spelen van Reich ook Double Sextet, waarin de musici de dialoog aangaan met een (video)opname van zichzelf. Een unieke concertbeleving!