Ulrike Quade Company en Silbersee

Dorian Gray

dans
Locatie: studio
wo 21 nov 2018 start 20:30 einde 21:45 pauze nee

In een fascinerend sprookje spelen Silbersee en Ulrike Quade Company met de maakbaarheid van de mens. Daarbij laten zij zich inspireren door Oscar Wildes roman The Picture of Dorian Gray. In deze nieuwe sprookjesopera is Dorian Gray geen negentiende-eeuwse dandy, maar een metroman in een digitaal tijdperk. Met behulp van een technologisch experiment wordt hij onsterfelijk en betreedt hij een kunstmatige wereld, waarin ouderdom en verval niet bestaan. Dorian Gray is een sciencefictionverhaal uit de nabije toekomst, op de grens van opera, beeldend theater en technologie.

concept: Ulrike Quade en Romain Bischoff | regie: Ulrike Quade | spel: Cameron Shabazi, Maarten Vinkenoog, André Lourenço en Kadri Tegelman | i.s.m. Silbersee

VR Beleving
Stap voor en na de voorstelling Dorian Gray in de foyer de Virtual Reality in! In de Dorian Gray VR-beleving zweef je in korte tijd door verschillende universums, land je op plekken waar je als normaal mens niet komt en word je meegenomen door een soundscape die je uiteindelijk weer met beiden benen op de grond zet. Voel hoe een eeuwig leven voelt, hoe nietig de mens eigenlijk is en wat het is om lichaamloos te zijn. De VR-beleving wordt gemaakt door videocollectief de Transketeers i.s.m. met componist Wouter Snoei.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's