Into The Darkness

philharmonie zuidnederland & TEMKO

Combiticket Into The Darkness
muziek
Locatie: schouwburg
za 17 nov 2018 start 20:30 einde 23:00 pauze ja

i.s.m. Draaimolen & Suburban Disco

Op 22 januari 2003 slaagde NASA er voor het laatst in om contact te leggen met Pioneer 10, een ruimtesonde gelanceerd in 1972. Aart Strootman, artist in residence van Concertzaal Tilburg én kersverse winnaar van de Gaudeamus Prijs, schreef met Darkness rises een werk waarin technologie en muziek samenkomen. Op veler verzoek keert dit succesvolle project uit 2017 terug op het programma. De laatste dataset die NASA van ruimtesonde Pioneer 10 ontving, is door Strootman speciaal voor philharmonie zuidnederland en zijn eigen ensemble TEMKO omgezet in muziek. De livemuziek wordt ondersteund door een film van Dries Alkemade, met ruimtebeelden die de mysterieuze reis van de Pioneer 10 verbeelden.

Na de pauze is het de beurt aan de Russische dj en kunstenaar Dasha Rush. Met haar bijzondere 3D videosculptuur Dark Hearts of Space verkent ze de oneindigheid van het heelal en Zwarte Gaten. Ze neemt je aan de hand naar een plek waar de zwaartekracht zo sterk is dat niet, zelfs niet geluid of licht, kan ontsnappen.

Into the darkness: the full package
Wil je na deze ruimtereis in het rode pluche nog door? Hoger, sneller, meer? In onze studio kan je jezelf tot ongekende hoogtes dansen op klanken van Julie en Ancient Methods (live) en laat Dasha Rush zien en horen wat ze (ook nog eens) kan achter de decks. Gratis voor gasten van het concert, wel graag reserveren via deze link.

Darkness Rises - philharmonie zuidnederland & TEMKO
'Darkness Rises' by TEMKO
Dasha Rush Boiler Room x Present Perfect Festival DJ Set

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's