philharmonie zuidnederland

TEMKO: Darkness rises

muziek
Locatie: schouwburg
za 17 nov 2018 start 20:30 einde 20:15 pauze nog niet bekend

Op 22 januari 2003 slaagde NASA er voor het laatst in om contact te leggen met Pioneer 10, een ruimtesonde gelanceerd in 1972. Aart Strootman, artist in residence van Concertzaal Tilburg én kersverse winnaar van de Gaudeamus Prijs, schreef met Darkness rises een werk waarin technologie en muziek samenkomen. Op veler verzoek keert dit succesvolle project uit 2017 terug op het programma. De laatste dataset die NASA van ruimtesonde Pioneer 10 ontving, is door Strootman speciaal voor philharmonie zuidnederland en zijn eigen ensemble TEMKO omgezet in muziek. De livemuziek wordt ondersteund door een film van Dries Alkemade, met ruimtebeelden die de mysterieuze reis van de Pioneer 10 verbeelden.

dirigent: Karel Deseure | m.m.v. Ensemble TEMKO

programma: Strootman: Darkness Rises

Dit programma is door philharmonie zuidnederland ontwikkeld als i-Classics concert.

tip: Voor dit concert geldt een jongerenprijs (t/m 26 jaar) van € 10. Deze wordt zichtbaar zodra je op de bestelknop klikt.

Afterparty met dj & kunstenaar Dasha Rush
In samenwerking met Draaimolen organiseren we na afloop van het concert een afterparty. Achter de decks de Russische dj en kunstenaar Dasha Rush. Je ziet Dasha's bijzondere 3D videosculptuur. Dark Hearts Of Space, een visualisatie van het Zwarte Gat en de oneindigheid van het heelal, dat perfect aansluit bij het thema van Darkness rises

'Darkness Rises' by TEMKO
Dasha Rush Boiler Room x Present Perfect Festival DJ Set

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's