Melk & Dadels

ROSE Stories & Stichting Daria Bukviç

toneel
Locatie: schouwburg
vr 12 okt 2018 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Na het succesvolle Nobody Home & Othello maakt regisseuse Daria Bukvić samen met schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels, geïnspireerd door het succesvolle, gelijknamige verhalen- en receptenboek. Samen geven ze je een inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur, waar dit keer de vrouwen aan het woord komen. De rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge actrices zijn hard en duidelijk over de pijn, en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. "Telkens als ik een open gesprek voer met een Marokkaans-Nederlandse vrouw, raak ik overweldigd. Hun verhalen zijn altijd zo intens; iedere keer denk ik: wat zou het toch veel kunnen betekenen als deze verhalen ongecensureerd hun weg naar het publiek zouden vinden", aldus Tofik Dibi. Absoluut een bijzondere avond!

concept & regie: Daria Bukvić | tekst & research: Tofik Dibi | tekst & spel: Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui, Khadija El Kharraz Alami| productie: ROSE Stories, Stichting Daria Bukvić & Het Nationale Theater

Theaterkrant
Met Melk & Dadels borduurt Daria Bukvic , in samenwerking met productiebedrijf Rose Stories, schrijver Tofik Dibi en een uitmuntende cast, voort op de succesformule van Nobody Home. Het levert een nog scherpere voorstelling op die door de zorgvuldige opbouw de vinger op de zere plek weet te leggen. Lees recensie
NRC
Het maakt Melk & Dadels tot een voorstelling met een warm kloppend hart. Die moest worden gemaakt en moet worden gezien.
8weekly
Keer op keer volgt er een bulderlach uit de zaal. Aan alles voel je dat hier een gevoelige snaar wordt geraakt.

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's