Introdans

Leve Larbi

dans
Locatie: schouwburg
za 18 mei 2019 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

De Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is momenteel een van de meest toonaangevende choreografen ter wereld. In Leve Larbi zie je drie werken van zijn hand, uitgevoerd door het enige Nederlandse gezelschap dat zijn choreografieën mag uitvoeren: Introdans. Loin is een stuk over de afstand tussen individuen, landen en culturen, maar ook over wat ons bindt. In Orbo Novo schetst Larbi met adembenemende dansscènes een sfeer van hoop en nieuwe vooruitzichten. Pure is een lyrisch, virtuoos duet vol bijzondere lifts. In deze Nederlandse première beschildert de vrouw zichzelf met Japanse tekens, die door de man vervolgens telkens worden uitgewist.

Muziek- en Theaterparadijs
De pure bewegingen en het vloeiende samenspel in Pure maken dat je geïntrigeerd blijft kijken naar het jonge stel, nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Lees recensie
Trouw
De verbeelding daarvan is even simpel als indrukwekkend: hoge verrijdbare hekken vormen steeds een andere 'skyline', dansers klimmen erin en springen eruit, of worden erdoor ingesloten als gevangenen in kooien. [...] Het slotbeeld in 'Loin' is fantastisch: nadat de (overigens zichtbaar geïnspireerde) dansers als dominostenen omvallen, vormen ze in één vloeiende beweging een berg van lichamen, beklommen door een danser die over een denkbeeldige vlakte tuurt. In zulke beelden toont Cherkaoui zich een baas.
Dagblad van het Noorden
Het zeventienkoppige ensemble weert zich kranig in een spel van welvende lichamen en golven van beweging, en regelmatig maakt zich uit dat collectief een solist los.
Theaterkrant
De dansers van Introdans zijn technisch geschoold en glijden schijnbaar moeiteloos door het organische en acrobatische vocabulaire van Cherkaoui dat verschillende stijlen verenigt. [...] Sidi Larbi Cherkaoui is een choreograaf met een boodschap.
Introdans | LEVE LARBI
Introdans danst LEVE LARBI | Pure | Sidi Larbi Cherkaoui
Introdans | Loin | Choreography by Sidi Larbi Cherkaoui

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's