Junior Company (Het Nationale Ballet)

Unboxing Ballet

dans
Locatie: schouwburg
zo 21 apr 2019 start 20:15 einde 22:00 pauze ja

De Junior Company van het Nationale Ballet komt naar ons theater met Unboxing Ballet, een programma dat klassiek ballet op het hoogste niveau koppelt aan werk van eigentijdse choreografen. We kijken uit naar de Paquita Suite, in de veelgeprezen bewerking die Rachel Beaujean maakte van het klassieke werk van Marius Petipa. "Een Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties", schreef de Volkskrant.

Op het programma staan zes dansstukken, waaronder het geestige WITHDRAWN, een groepswerk van Milena Sidorova voor de twaalf jonge dansers. Ook zie je het bruisende, energieke werk Revelry van Ernst Meisner op de gelijknamige, kleurrijke compositie van Lowell Liebermann. Het dansstuk roept de sfeer op van een sprankelend feest. De dansers komen een voor een aan en tuimelen al snel over elkaar heen, om in alle mogelijke combi’s het leven te vieren. 

Rachel Beaujean: Paquita Suite |  Daniela Cardim: What Got You Here |  Wubkje Kuindersma: Mesmer |  Milena Sidorova: WITHDRAWN |  Charlotte Edmonds: Fuse |  Ernst Meisner: Revelry

De Volkskrant
In het nieuwe tourneeprogramma van de Junior Company laat (Wubkje Kuindersma) zien hoe fantastisch ze met tien dansers uit de voeten kan.
Het Parool
Ik zou het zo drie keer achter elkaar willen zien. (…) Geestig en ontroerend
Behind the Scenes of Unboxing Ballet by Dutch National Ballet

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's