Faso Danse Théâtre

Kalakuta Republik

dans
Locatie: schouwburg
di 2 apr 2019 start 20:15 einde 21:45 pauze ja

"Een zinderende voorstelling over Afrika, maar dan zonder de clichés", aldus La Libre Belgique. Faso Danse Théâtre brengt een dansvoorstelling geïnspireerd op het leven van de legendarische Nigeriaanse muzikant Fela Kuti, uitvinder van de afrobeat, maar ook boegbeeld van het verzet in West-Afrika. In 1974 zette hij een hek om zijn huis en riep de Kalakuta Republik uit. Vanuit zijn ‘onafhankelijke republiek’ streed hij, met muziek als belangrijkste wapen, voor gerechtigheid. Kalakuta Republik is een energieke voorstelling over Afrika in de globaliserende wereld. Het toneelbeeld verwijst naar een politieke en sociale wereld, maar ook naar de Shrine (zowel tempel als nachtclub), waar Fela Kuti zong over hoop en opstand. De geest van Fela, bron van inspiratie voor velen, loopt als een rode draad door deze voorstelling.

Sceneweb.fr
Kalakuta Republik danst op een vulkaan, die van verloren revoluties en van volkeren die uiteindelijk in opstand zullen komen.
Kalakuta Republik | Teaser

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's