Faso Danse Théâtre

Kalakuta Republik

dans
Locatie: schouwburg
di 2 apr 2019 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

"Een zinderende voorstelling over Afrika, maar dan zonder de clichés", aldus La Libre Belgique. Faso Danse Théâtre, van choreograaf Serge Aimé Coulibaly, laat zich voor deze nieuwe voorstelling inspireren door Fela Kuti, de Nigeriaanse componist, saxofonist en uitgesproken politiek activist. Kalakuta Republik is een energieke voorstelling over Afrika in de globaliserende wereld. Het scènebeeld verwijst naar een politieke en sociale wereld, maar ook naar de Shrine (zowel tempel als nachtclub), waar Fela Kuti zong over hoop en opstand. Kalakuta Republik was de naam van zijn residentie, een plaats die hij beschouwde als een onafhankelijke republiek. De geest van Fela, boegbeeld van het verzet in West-Afrika en bron van inspiratie voor velen, loopt als een rode draad door deze voorstelling.

Sceneweb.fr
Kalakuta Republik danst op een vulkaan, die van verloren revoluties en van volkeren die uiteindelijk in opstand zullen komen.
Kalakuta Republik | Teaser

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's