Holland Opera, Ragazze Quartet & Opera Zuid

Meermeisje (6+)

jeugd & familie
Locatie: schouwburg
zo 10 mrt 2019 start 14:30 einde 15:30 pauze nee

Geniet van dit wereldberoemde verhaal van de jonge zeemeermin die haar familie, waterwereld én stem opgeeft, uit liefde voor een jongen van het land. Het Meermeisje verkoopt haar stem aan de Zeeheks, in ruil voor benen. Ze kan niet wachten tot het ochtend is! Dan mag ze eindelijk naar boven, de wolken zien, de wind horen, de zon voelen. Het kriebelt in haar staart, hoe zou het zijn om te lopen, te rennen, te dansen? Hij staat op het strand met een surfplank onder zijn arm en tuurt over de zee. Achter hem brandt het vuur en dansen de meisjes. Hij verlangt naar de zee, de wind steekt op.

Deze jeugdopera is een co-productie van Holland Opera, Opera Zuid en het Ragazze Quartet. Het is een vrije bewerking van het sprookje van Hans Christiaan Andersen.


tip Ben je tussen de 8 en 12 jaar, heb je een ticket voor de voorstelling en houd je van dansen? Geef je dan op voor de dansworkshop van Meermeisje, de succesvolle jeugdvoorstelling van Holland Opera. Op de dag van de voorstelling ga je repeteren onder begeleiding van een professionele dansdocent, om vervolgens te mogen schitteren op het podium. Meld je aan door te mailen naar communicatie@theaterstilburg.nl

Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen

Holland Opera - Meermeisje - Officiële trailer 2018