Theater Utrecht

Caligula

toneel
Locatie: schouwburg
wo 20 feb 2019 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

"Fascinerende, ijzingwekkende voorstelling", schreef de Volkskrant over de gelauwerde interpretatie van deze legendarische toneelklassieker uit 2014. Na die vlakkevloerversie brengt Thibaud Delpeut Caligula nu in een speciale enscenering naar de schouwburgen. Als zijn zus en geliefde is gestorven, ontsteekt er een storm in het hoofd van de jonge, onervaren keizer Caligula. Hij wordt getergd door gevoelens van rouw en een vurig verlangen naar het leven. In deze inventieve enscenering onderwerpt Caligula zijn onderdanen aan een gruwelijk experiment: leven in het licht van de dood. Wordt Caligula werkelijk waanzinnig, of juist een angstaanjagend eerlijke heerser die weigert te huichelen?

tekst: Albert Camus | regie, bewerking & muziek: Thibaud Delpeut | spel: Bram Gerrits, Ward Kerremans, Martijn Nieuwerf, Sylvia Poorta, Vincent van der Valk

tip: Op 30 & 31 oktober is Thuislozen van Theater Utrecht te zien in Chassé Theater Breda. Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met hun bewerking van Noréns sociologische theaterstuk midden in de kring van thuislozen. Wat gebeurt er als je niet wegkijkt maar omkijkt naar die minder gefortuneerde mensen? Ontroerend en confronterend.

Het Parool
Diepe empathie voor Delpeuts 'krankzinnige' Caligula.

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Geniet van een overheerlijk driegangenmenu, inclusief brood met roomboter en olijfolie. €30

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 55. Inclusief vele extra's.