Hofesh Shechter Company

Grand Finale

dans
Locatie: schouwburg
di 12 feb 2019 start 20:15 einde 22:30 pauze ja

Alle toonaangevende internationale media zijn het erover eens: Grand Finale van de in Londen gevestigde Hofesh Shechter Company is een van de belangrijkste dansvoorstellingen van dit moment. De Israëlische danser, maker en muzikant Hofesh Shechter valt op door zijn indrukwekkende dans, maar ook door de krachtige muziek die hij zelf componeert. Net als bij veel andere Israëlische choreografen, heeft Shechters werk altijd een politieke lading. In Grand Finale zijn er onmiskenbare verwijzingen naar de muren die tegenwoordig worden opgetrokken om 'de ander' buiten de landsgrenzen te houden. Shechters gespierde danstaal, uitgevoerd door tien dansers en begeleid door vier muzikanten, leent zich uitstekend voor zijn boodschap. Daarbij worden invloeden en elementen uit de urban en folkloristische dans gemixt met hedendaagse dans en krachtige solo's. De voorstelling ademt een sfeer alsof het einde der tijden nabij is. Er wordt gedanst op de vulkaan, langs het randje van de afgrond. Maar aan het einde gloort er hoop. Want waar iets eindigt, begint iets nieuws.

We zijn er uitermate trots op dat Grand Finale na Londen, Parijs en New York nu ook in Tilburg te zien is.

Grand Finale werd genomineerd voor een Olivier Award voor ‘Best New Dance Production’ en voor ‘Outstanding Production in the Bessies 2018’


Financial Times
Heart-stopping… Grand Finale has arrived with a bang.
New York Times
One of Brittain's hottest choreographers.
Grand Finale | Trailer

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's