Australian Dance Theatre

The Beginning of Nature

dans
Locatie: schouwburg
vr 7 dec 2018 start 20:15 einde 21:25 pauze nee

Een van de hoogtepunten van ons dansseizoen! The Beginning of Nature is geïnspireerd door het baanbrekende boek The End of Nature van Bill McKibben, het eerste boek over Global Warming. De dans- en muziekvoorstelling gaat uit van ritmes in de natuur en natuurlijke processen: van dag naar nacht, het wisselen van de seizoenen, groei en aftakeling en de getijden van de oceanen. Het Australian Dance Theatre staat bekend om zijn mix van fysieke, aan acrobatiek grenzende dans en de sterk visuele voorstellingen. Voor deze voorstelling gaan de dansers de samenwerking aan met het Australian String Ensemble, het Zephyr Quartet en de vocalisten Shauntai Batzke en Vonda Last. In de partituur klinkt ook de Kaurna-taal, de eerste taal die ooit werd gesproken op de uitgestrekte vlakten van Adelaide, thuishaven van het ADT.

Theaterkrant
Echte rustpunten kent de voorstelling niet, maar wanneer in al die veelheid aan bewegingen plots die negen lichamen één beweging lijken te vormen, als een organisme met een gedeelde ademhaling, is dat hypnotiserend. (...) Het is ook een choreografie die niet verhult hoeveel er van de dansers wordt gevergd. Juist het werken wordt zichtbaar gemaakt, hoe de spieren zich inspannen, het zweet van de lichamen spat.
Australian Dance Theatre's The Beginning of Nature
Trailer The Beginning of Nature

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's