Matteo Myderwyk & Nightports

88 keys: Piano Days

muziek
Locatie: studio
za 30 mrt 2019 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Rond de 88e dag van het jaar, Internationale Pianodag, eren wij het veelzijdige instrument met twee pianoprogramma's. Deze avond is het de beurt aan de veelzijdige pianist Matteo Myderwyk & het Britse Nightports voor een avond die beweegt tussen minimal, jazz en pop. Met drie vleugels en elektronica doet Nightports misschien nog wel het meeste denken aan Pianodag-oprichter Nils Frahm.

De ster van de jonge Amsterdamse pianist en organist Matteo Myderwyk (Fontys Conservatorium Tilburg) is snel rijzende. De laatste jaren speelde hij op de grote podia van Nederland en is hij een graag geziene gast op festivals als Into The Great Wide Open. Zijn muziek beweegt zich tussen minimal music, jazz en pop, met als grootste verwantschap componisten Nils Frahm en Steve Reich.

tip: Ook in het kader van Internationale Pianodag: het dubbelconcert van jazzpianist Jeroen van Vliet en klassiek pianist Caspar Vos op 31 maart.

Matteo Myderwyk - Axioma XIV (Official Music Video)
Matteo Myderwyk @ Podium Witteman
Nightports w/Matthew Bourne - Exit
Matteo Myderwyk - Axioma I (official music video)
Matteo Myderwyk Axioma XIV (Official Music Video)

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's