Toneelgroep Maastricht

Noem het maar liefde

toneel
Locatie: schouwburg
di 30 apr 2019 start 20:15 einde 22:25 pauze nee

Een komedie van lust en genegenheid

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.

Pfeijffer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde in de 21e eeuw, waarin seks en liefde niet zelden met elkaar worden verward, met alle gevolgen van dien. De scènes worden aaneengesmeed door een live-band, gevormd door de acteurs zelf, o.l.v. Viktor Griffioen. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.

Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.


regie: Michel Sluysmans | tekst: Ilja Leonard Pfeijffer | spel: Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan Paul Buijs, Jouman Fattal, Viktor Griffioen & Elisabeth De Loore | met live-muziek

De Volkskrant
Een feest van een voorstelling.
NRC
Noem het maar liefde is zowel hartenkreet als een briljante pastiche op Reigen uit het fin de siècle.
De Limburger
Fraaie liefdesmarathon van Toneelgroep Maastricht.
Theaterkrant
Amusante liefdescaroussel.
Trailer Noem het maar liefde - Toneelgroep Maastricht.
Noem het maar liefde - Toneelgroep Maastricht

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's