Theatergroep Aluin

1609 Staakt het vuren

toneel
Locatie: studio
di 9 okt 2018 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Theatergroep Aluin duikt in de wapenstilstand van 1609 tot 1621 tussen Nederland en Spanje: het Twaalfjarig Bestand. De rust op het slagveld is het startsein voor chaos binnen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Johan van Oldenbarnevelt en Maurits van Nassau zijn de helden van de opstand. Zij komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie trekt aan het langste eind? Met veel humor en enthousiasme brengen de acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven. De voorstelling, die voor zo'n 83,7% historisch correct is, geeft een frisse kijk op dit prachtige verhaal uit de Nederlandse geschiedenis. 

tip: samen met het Regionaal Archief Tilburg organiseren we een voorprogramma waarin je een beeld krijgt van Tilburg in de Tachtigjarige Oorlog. Destijds had Tilburg het zwaar te verduren: legers van Staatse en Spaanse zijde, maar ook troepen huurlingen trokken rovend en brandschattend door de stad. Bekijk mooie archiefstukken passend bij het verhaal. Ook is er een rondleiding door het archiefdepot onder de grond (altijd gesloten voor publiek, dus nu een unieke kans dat te bezoeken). Meld je aan via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Staakt het vuren. Het voorprogramma loopt van 17.00 tot 17.45 uur (deelname gratis). Meer informatie lees je hier. Wil je tussen het voorprogramma en de rondleiding niet hoeven haasten? Boek alvast een tafeltje in ons restaurant. 


Teaser 1609 Staakt het vuren

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's