Lubomyr Melnyk

88 keys: Piano Days

muziek
Locatie: studio
do 28 mrt 2019 start 20:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

let op: Wegens omstandigheden is het pianoconcert van Lubomyr Melnyk geannuleerd. Gasten die een ticket hebben, zijn/worden persoonlijke geïnformeerd.

Rond de 88e dag van het jaar, Internationale Pianodag, eren wij het veelzijdige instrument met drie prachtige pianoprogramma's. Deze avond ontvangen we de snelste pianist ter wereld: Lubomyr Melnyk. Met zijn snelle spel ontvouwt hij prachtige klanktapijten, die een aantal jaar terug onze concertzaal al vulden. 

De Oekraïense componist/pianist wil met zijn minimalistisch-meditatieve melodieën een balsem zijn voor de ziel van de moderne mens. Zelf noemt Melnyk zijn stijl ‘continuous music’, een prima omschrijving voor de rollende en golvende muziek,van soms minstens tien aanslagen per seconde. Deze stroom zet het gemoed onherroepelijk in de contemplatiestand. Denk: Michael Nyman, maar ook Chopin of Nils Frahm. Sinds kort krijgt Lubomyr Melnyk eindelijk het grote publiek dat hij verdient. Zijn techniek, die hij zichzelf aanleerde, is zo moeilijk dat hij nog steeds op eenzame hoogte staat binnen de stijl die hij introduceerde.


Lubomyr Melnyk - Butterfly (Live in Copenhagen)