Yorick Zwart (De Stokerij)

Don't Shoot the Pianoplayer

toneel
Locatie: studio
zo 17 feb 2019 start 16:00 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Deze zomer is het 22 jaar geleden dat Bosnisch-Servische troepen onder leiding van Generaal Mladic de 'veilige' enclave Srebrenica binnenlopen. De lichtbewapende Dutchbatters van Overste Karremans kunnen niet veel meer dan toekijken. Vaak is de schuldvraag al gesteld; een antwoord hebben we nooit gekregen. Kan van dit nationale trauma een voorstelling gemaakt worden waarin lachen ons misschien wel bevrijdt? Of vergaat het lachen ons, en schuurt humor over dit onderwerp alleen maar? Een voorstelling die op zoek gaat naar comedy in de tragiek van het verlies.

Hier werd de vrede gepredikt, daar wisten ze dat nog niet. De spagaat tussen politiek in Nederland en de werkelijkheid in oorlogsgebied maakt dat je nog bewuster bent van het gegeven dat je mensen moet helpen, niet meer, niet minder. Alleen dat leidt tot vrede, zei Andries Boneschansker hierover. De voorstelling van de Stokerij sluit af met een nagesprek met Andries Boneschansker die als veteraan terugkijkt op de oorlog in voormalig Joegoslavië en overeenkomsten ziet met soldaat Nico uit de voorstelling en hoe die nog steeds omgaan met de gevolgen van PTSS.

spel: Yorick Zwart | script: Rutger Kroon | zang: Catalijne Janssen

tip: Voor deze voorstelling geldt een jongerenprijs (t/m 26 jaar) van € 12,50. Deze wordt zichtbaar zodra je op de bestelknop klikt.

Don't Shoot the Pianoplayer on tour trailer