Judas (Astrid Holleeder)

Renee Fokker, Eva van de Wijdeven e.a.

toneel
Locatie: schouwburg
za 6 okt 2018 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan: vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of zer morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt. 

En nu staat de bestseller in het theater. De psychologische thriller wordt verteld vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van Holleeder: zijn twee zussen, moeder en nichtje. Een aangrijpende voorstelling die laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed er voor nodig is om die angst te trotseren. 

regie: Johan Doesburg | script: Sophie Kassies | cast: Renée Fokker (Astrid Holleeder), Margo Dames, Trudy de Jong & Eva van de Wijdeven | met medewerking van: Astrid Holleeder | coproducenten: Senf Theaterpartners, Kik Productions & Jelle Kuiper Productions

Teaser Judas

Ontspannen tafelen,
op tijd in de zaal

Voor een compleet en onbezorgd theaterbezoek serveert het team van ons restaurant Lucebert culinaire verrassingen in een gastvrije sfeer.

Reserveer + bestel tickets
Theaters Tilburg restaurant menu's