Ballet Vlaanderen

Cherkaoui, Khan & Pite

jongeren & studenten dans
Locatie: schouwburg
di 8 mei 2018 start 20:15 einde 22:15 pauze ja

Met Ballet Vlaanderen kunnen we een fantastische line-up aankondigen: werken van Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan en Crystal Pite, toch wel de grootse internationale dansmakers van dit moment. Van Akram Khan zien we Kaash, de overrompelende voorstelling die tweemaal eerder door Akram Khan Company in onze schouwburg met veel succes is opgevoerd. Khan weet perfect verbindingen tot stand te brengen tussen de Indiase kathak en moderne dans, tussen verschillende culturen, tussen dans en muziek. Met L'Oiseau de Feu vervolgens, biedt choreograaf en artistiek directeur van Ballet Vlaanderen Sidi Larbi Cherkaoui een nieuwe kijk op het eeuwenoude Russische volksverhaal De Vuurvogel. Op muziek van Strawinsky laat Cherkaoui zowel de morbide gruwel van het vuur terugkomen, maar ook de schoonheid van het hernieuwde leven dat daaruit ontstaat. Werk van Crystal Pite kennen we vooral van het Nederlands Dans Theater. Ballet Vlaanderen danst haar veelgeprezen Ten Duets on a Theme of Rescue. Tien duetten waarin telkens een aspect van 'redding' centraal staat: poëtisch, soms met humor, maar altijd vindingrijk.

choreografie: Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan & Crystal Pite

voorgesprek: 19:15 uur, toegang gratis, wel reserveren

de Volkskrant
Redden of gered worden, dat is de vraag. Het spel dat Pite hiermee speelt, is zo subtiel, dat het antwoord je vaak alweer ontglipt zodra je het hebt gevonden.
NRC
In Kaash brengen de panterachtige Juliano Nunes en de messcherpe Nancy Osbaldeston ook de fijnproevers naar het puntje van hun stoel.
Ballet Vlaanderen - over De Vuurvogel

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Inleiding 19:15 uur

Inleiding 19:15 uur

Inleiding vooraf, toegang gratis, wel graag reserveren.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Vanaf € 28,50 geniet je vooraf van een overheerlijk driegangenmenu. De ideale start van je avond!

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 52,50. Inclusief vele extra's.