Nederlands Dans Theater 1

Savoir Faire

dans
Locatie: schouwburg
do 7 jun 2018 start 20:15 einde 22:15 pauze ja

"Dans die schoonheid biedt tegen alle lelijkheid", schreef de Volkskrant in 2016 over Shut Eye van NDT-huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Een poëtisch stuk met de typische handtekening van het choreografenduo: esthetisch en perfect theatraal uitgewerkt. Dit alles op de expressieve muziek van componisten Ólafur Arnalds en Bryce Dessner (The National). Van Marco Goecke zie je zijn nieuwste choreografie Woke up Blind met twee vrouwelijke en vijf mannelijke dansers op muziek van Jeff Buckley. Als jonge geliefden worden zij een akoestische wereld ingetrokken, waarin ze uitblinken in hun strijd met Buckley’s vocale kracht en gitaarklanken. Tot slot Partita for 8 Dancers, een wereldpremière van Crystal Pite. Deze choreograaf weet als geen ander het publiek op het puntje van de stoel te krijgen. 

Sol León & Paul Lightfoot: Shut Eye | Marco Goecke: Woke up Blind | Crystal Pite: Partita for 8 Dancers (wereldpremière)

NRC
Die vrijheid binnen een gegeven kader, en het bewustzijn dat er andere keuzes mogelijk zijn, is precies waardoor Partita for 8 Dancers interessant blijft, boeiender dan veel andere choreografieën die de muziek ‘illustreren’.
de Volkskrant
Het is om te smullen hoe de dansers een dialoog aangaan met muziek, van het Kronos Quartet tot Jeff Buckley. En de topdansers zetten er ook nog eens messcherp hun tanden in.
Woke up Blind - Marco Goecke (NDT 1 | Savoir Faire)
Shut Eye - Sol León & Paul Lightfoot (NDT 1 | Separate Ways)
Partita for 8 Dancers - Crystal Pite (NDT 1 | Savoir Faire)

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Inleiding 19:15 uur

Inleiding 19:15 uur

Inleiding vooraf, toegang gratis, wel graag reserveren.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Vanaf € 28,50 geniet je vooraf van een overheerlijk driegangenmenu. De ideale start van je avond!

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 52,50. Inclusief vele extra's.