WIJN, een thrillerkomedie

Porgy Franssen, Carine Crutzen e.a.

toneel
Locatie: schouwburg
wo 4 apr 2018 start 20:15 einde 22:35 pauze ja

Vrienden die af en toe een flesje met elkaar opentrekken blijven langer bevriend. Hoewel... In deze thrillerkomedie nemen zes geweldige acteurs u mee in een met wijn doordrenkte avond, waarop alles net even anders loopt dan verwacht. Charles en Charlotte ontvangen in hun grachtenpand in Amsterdam oude vrienden Bob en Marja voor de jaarlijkse wijnavond. Gezellig? Nou nee, want de sfeer is gespannen: Charles en Charlotte zijn uit elkaar gegroeid, Marja en Charlotte mogen elkaar eigenlijk niet en Charles heeft dit jaar een wel heel bijzonder moment gekozen voor de wijnavond. Bovendien is Ed dit keer niet uitgenodigd, terwijl hij de wijnavonden ooit heeft bedacht en altijd van de partij was. Als hij toch nog komt opdagen en de met psychische problemen kampende dochter van Charles en Charlotte ook opduikt, loopt de boel compleet uit de hand. Want met drank in de man (of vrouw) liggen de geheimen snel op tafel. WIJN is de opvolger van de succesvolle thrillerkomedie Hartstocht uit 2016.

tekst: Philip Walkate | regie: Victor van Swaay | spel: Porgy Franssen, Carine Crutzen, Vincent Croiset, Renée Fokker, Evert van der Meulen & Randy Fokke

tip: voorafgaand aan de voorstelling wordt een wijnproeverij georganiseerd. Onze eigen gastronoom sommelier Kim van Mierlo zal deze verzorgen. Alleen te reserveren in combinatie met tickets voor de voorstelling. 

de Volkskrant
Fantastische ten tonele gevoerd. (...) Carine Crutzen geeft met vonkelende ogen ingehouden stijl aan Charlotte, Renée Fokker is scherp en snibbig als workaholic en Vincent Croiset biedt met flair tegenkleur. Randy Fokke zorgt tot slot als gekwetste dochter Eveline voor een vleug jeugdige nectar, met bittere afdronk.
Theaterkrant
WIJN is een komedie waarover je, vanwege de onverwachte wendingen, al gauw teveel verklapt.
De Telegraaf
Toegankelijk, met een volle body, bitterzoet en het rolt heerlijk over de tong.
NRC
WIJN is een Who's Afraid of Virginia Woolf? voor onze tijd.
Teaser WIJN, een thrillerkomedie

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Wijnproeverij

Wijnproeverij

Maak je avond compleet met een wijnproeverij voorafgaand aan de voorstelling WIJN, een thrillerkomedie. Onze eigen gastronoom sommelier Kim van Mierlo laat je kennismaken met vier verschillende wijnen. Je favoriet staat, samen met een hapje, klaar in de pauze. Toegang is € 10, die je betaalt op de avond zelf. Wel reserveren.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Vanaf € 28,50 geniet je vooraf van een overheerlijk driegangenmenu. De ideale start van je avond!

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 52,50. Inclusief vele extra's.