Combattimento

Ontdek: Tripelconcerten

klassiek & opera
Locatie: concertzaal
wo 11 apr 2018 start 20:30 einde 22:15 pauze ja

Met Ontdek: Tripelconcerten start Combattimento een reeks Ontdek-programma's waarin de schijnwerper steeds op een ander werk of componist in de barokmuziek staat. Tijdens dit concert horen we de fameuze tripelconcerten. Concerten waarin niet één instrument de hoofdrol speelt, maar drie. Hierdoor ontstaat nog meer dialoog, gevoel, emotie en klankkleur. Op het programma onder andere een van de bekendste tripelconcerten ter wereld: La Tempesta di Mare voor hobo, fluit, cello, strijkers en basso continuo, waarin de Venetiaanse meester Vivaldi de golven laat kolken. Supervirtuoos en opzwepend is Vivaldi's vroege Tripelconcert voor twee violen en violoncello in d. Johann Sebastian Bach was zeer onder de indruk van dit stuk. Uiteindelijk is het toch weer Bach zelf die alles en iedereen overtreft wanneer het om briljante samenklanken gaat, in zijn Tripelconcert voor clavecimbel, fluit en viool. Met zo'n programma komen de solistische kwaliteiten van alle leden van het Combattimento flink tot hun recht. 

Vivaldi: Tripelconcert in d & Concert in g | Bach: Tripelconcert in a | Marini: Sonata | Telemann: Tripelconcert in F | Vivaldi: Tripelconcert in F 'La Tempesta di Mare'

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Vanaf € 28,50 geniet je vooraf van een overheerlijk driegangenmenu. De ideale start van je avond!

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 52,50. Inclusief vele extra's.