Introdans

5*****

dans
Locatie: schouwburg
wo 23 mei 2018 start 20:15 einde 22:00 pauze ja

Vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen. Introdans staat garant voor een gevarieerde dansavond met stukken die je raken, variërend van lyrisch tot spetterend virtuoos. De titel 5***** is tevens een kritische knipoog naar de huidige trend om kunst te 'meten' aan de hand van het aantal sterren. 

Op het programma allereerst Jiří Kyliáns dromerige en ontroerende ballet Dreamtime, dat een onuitwisbare indruk achterlaat. Vervolgens Loin van Sidi Larbi Cherkaoui, een stuk over de afstand tussen individuen, landen en culturen. Maar ook een stuk over wat ons mensen bindt. Tegen de achtergrond van een monumentale Marokkaanse muur creëert Cherkaoui een meditatieve sfeer. De lichte noot in dit programma komt van de Vlaamse choreograaf Ben Van Cauwenbergh. In het juweeltje Les Bourgeois geeft hij een speelse vertaling in dans van Jacques Brels gelijknamige lied. Het duet Unfold van de Amerikaan Robert Battle schetst een beeld van een nieuwe liefde. En tot slot het krachtige La Morte del Cigno, waarin de Italiaanse choreograaf Mauro de Candia een ijzersterke hedendaagse, mannelijke interpretatie geeft van De Stervende Zwaan.

Jiří Kylián: Dreamtime | Sidi Larbi Cherkaoui: Loin | Ben Van Cauwenbergh: Les Bourgeois | Robert Battle: Unfold | Mauro de Candia: La Morte del Cigno

voorgesprek: 19:15 uur, toegang is gratis, wel reserveren. 

Muziek Theater Paradijs
Introdans laat wederom zien in bezit te zijn van prachtige dansers.
NRC (over Dreamtime)
Lenig, ijl en krachtig tegelijk.
de Volkskrant (over La Morte del Cigno)
Klasse.
Trailer 5★★★★★
Maak kennis met de dansers

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Inleiding 19:15 uur

Inleiding 19:15 uur

Inleiding vooraf, toegang gratis, wel graag reserveren.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Vanaf € 28,50 geniet je vooraf van een overheerlijk driegangenmenu. De ideale start van je avond!

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 52,50. Inclusief vele extra's.