Opera Zuid

Un Ballo in Maschera (Verdi)

klassiek & opera
Locatie: schouwburg
za 2 jun 2018 start 20:15 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling
Un Ballo in Maschera is een zinderend melodrama over de Zweedse koning Gustav III, die in 1792 op een gemaskerd bal vermoord werd. Vanwege censuur moest Verdi, tot zijn grote ergernis, de personages en de plaats van handeling veranderen. Maar Verdi zou Verdi niet zijn als hij het verhaal op intelligente wijze wist uit te vouwen tot een meeslepend en duister drama, doorvlochten van achterdocht, ironie, slinkse samenzweringen en fantastische aria's. Het intrigerende verhaal in het kort: samenzweerders hebben het voorzien op koning Gustav III. Ondanks waarschuwingen van zijn vriend en adviseur Ankastrom legt Gustav de bedreiging naast zich neer, net als de voorspellingen van helderziende Mme Ulrica Arvedson. Gustavs heeft gevoelens voor Amelia, Ankastroms vrouw, en deze liefde blijkt wederzijds. Tijdens hun geheime ontmoeting, verschijnt Ankastrom onverwacht. Hij herkent zijn gesluierde vrouw niet en wendt zich tot Gustav, die hij wil beschermen tegen de samenzweerders. Om hen om te tuin te leiden, wisselen de heren van kostuum. Tijdens het gemaskerde bal volgt de niet meer te keren ontknoping, waarmee de voorspelling van Mme Arvedson in vervulling gaat.

dirigent: Karel Deseure | m.m.v. philharmonie zuidnederland | libretto: Antonio Somma, naar het libretto Gustav III ou Le bal masqué van Eugène Scribe

Un Ballo in Maschera

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Inleiding 19:15 uur

Inleiding 19:15 uur

Inleiding vooraf, toegang gratis, wel graag reserveren.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Vanaf € 28,50 geniet je vooraf van een overheerlijk driegangenmenu. De ideale start van je avond!

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 52,50. Inclusief vele extra's.