Wuxi Performing Arts Group e.a. (CN)

Double Bill Chinese Dance

dans
Locatie: schouwburg
za 17 mrt 2018 start 20:15 einde 22:35 pauze ja

Deze 'double bill' is een unieke samenwerking tussen Nederlandse en Chinese dansmakers en bestaat uit twee voorstellingen en een lezing vooraf door schrijfster Lulu Wang in de studio. Zij duidt het geheel en gaat in op klassieke Chinese griezelverhalen over het bovennatuurlijke. De avond opent met Kraaiman van Groundbreakers. Met spectaculaire live-animaties en dansers uit China en Nederland word je meegenomen in een hallucinerende wereld, die geregeerd wordt door onsterfelijke vogels en goden. Vrijheid, gulzigheid en zelfzuchtigheid in de liefde staan centraal. De Borduurster van Wuxi Performing Arts Group vervolgens, is een traditioneel Chinees dansdrama dat het verhaal vertelt van het meisje Xiu Niang. Ze is de concubine van een belangrijk man, maar wordt verliefd op haar borduurmeester. Ze vecht voor de vrijheid van de vrouw en leeft al generaties voort als een legende voor Chinese vrouwen. Wuxi Performing Arts Group werd opgericht in 1958 en is een groot en gerenommeerd gezelschap, dat in heel China en ver daarbuiten bekend staat om de hoge kwaliteit danstechniek.

Groundbreakers: Kraaiman | Wuxi Performing Arts Group: De Borduurster | lezing: Lulu Wang | Het programma is een initiatief van het Nederlandse Dansgezelschap Groundbreakers 

lezing Lulu Wang: 19:15 uur in de studio, toegang gratis, wel reserveren  

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

lezing Lulu Wang

lezing Lulu Wang

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Vanaf € 28,50 geniet je vooraf van een overheerlijk driegangenmenu. De ideale start van je avond!

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 52,50. Inclusief vele extra's.