KVS Theaterweekend

Missie (David Van Reybrouck)

toneel
Locatie: schouwburg
za 28 apr 2018 start 20:15 einde 22:15 pauze nee

Een weekend vol vlammend Vlaams theater! In samenwerking met de Koninklijke Vlaamse Schouwburg halen we de twee topsolo's Missie en Para naar Tilburg. Een unieke (en laatste) kans om beide toneelsolo's te zien. Acteur Bruno Vanden Broecke speelt als KVS-gezicht de door David van Reybrouck geschreven teksten.

Missie
Negen seizoenen, 260 voorstellingen, in vier talen. Het publiek is al jaren onder de indruk van Missie. Nu halen we deze toneelsolo, gespeeld door Bruno Vanden Broecke, eindelijk naar Tilburg! Een oude, maar nog steeds vitale missionaris in Oost-Congo blikt terug op zijn leven. Enige argwaan tegenover deze figuur is niet misplaatst. Gaat hij ons er als missionaris van trachten te overtuigen dat het koloniale verleden van België ook zijn goede kanten had? Zal hij ons proberen te bekeren? Missie bestaat voor meer dan 80% uit getuigenissen van missionarissen die David Van Reybrouck in België en Congo optekende. Het hoofdpersonage is daardoor een fictieve, hybride figuur geworden, die zowel de stempel draagt van de gesprekken met de missionarissen als die van de auteur zelf. "Een verbluffende, ontroerend harde voorstelling", aldus De Morgen.

tekst: David Van Reybrouck | regie: Raven Ruëll | spel: Bruno Vanden Broecke

tip: Wil je zowel naar Para als Missie? Met een combi-ticket ga je met korting naar beide voorstellingen. Jongeren t/m 25 jaar kunnen een combi-ticket telefonisch bestellen (je betaalt slechts € 20 voor Missie en Para samen), 013 543 22 20.

De Standaard:
Bruno Vanden Broecke zet zijn misschien meest overrompelende vertolking ooit neer. Applaus.

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Vanaf € 28,50 geniet je vooraf van een overheerlijk driegangenmenu. De ideale start van je avond!

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 52,50. Inclusief vele extra's.