KVS Theaterweekend

Para (David Van Reybrouck)

toneel
Locatie: schouwburg
zo 29 apr 2018 start 20:15 einde 21:45 pauze nee

Een weekend vol vlammend Vlaams theater! In samenwerking met de Koninklijke Vlaamse Schouwburg halen we de twee topsolo's Missie en Para naar Tilburg. Een unieke (en laatste) kans om beide toneelsolo's te zien. Acteur Bruno Vanden Broecke speelt als KVS-gezicht de door David van Reybrouck geschreven teksten.

Para
"In een hol vat kan je veel steken." David Van Reybrouck dook in een vergeten brok recente geschiedenis: de grootschalige Belgische militaire interventie in Somalië in 1992/1993. De voorbije twee jaar doorploegde hij archieven en publicaties en interviewde paracommando's die deelnamen aan deze missie, zowel officieren als gewone soldaten. Negen jaar na de internationaal bejubelde theaterhit Missie laat hetzelfde artistieke team nu de militair aan het woord. Para wordt aanklacht noch lofzang, maar onderzoekt de complexe tragiek van internationale vredesoperaties. Een verhaal over idealisme en onvermogen, over nobele doelstellingen en smerige praktijken.

tekst: David Van Reybrouck | regie: Raven Ruëll | spel: Bruno Vanden Broecke

Anneke van der Linden, programmeur: "Je bent een dief van je eigen verbeelding als je niet gaat."

tip: Wil je zowel naar Para als Missie? Met een combi-ticket ga je met korting naar beide voorstellingen. Jongeren t/m 25 jaar kunnen een combi-ticket telefonisch bestellen (je betaalt slechts € 20 voor Missie en Para samen), 013 543 22 20.

De Standaard
Bruno Vanden Broecke is de koning van de monoloog… Dit is niet zomaar een theaterstuk. Nee, het is een evenement van nationaal belang: een oefening in herinneren en empathie.
Trailer Para

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Vanaf € 28,50 geniet je vooraf van een overheerlijk driegangenmenu. De ideale start van je avond!

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 52,50. Inclusief vele extra's.