Danstheater AYA & De Toneelmakerij

I call my brothers (Khemiri)

dans toneel
Locatie: schouwburg
di 29 mei 2018 start 19:30 einde 20:45 pauze nee

Een bom is geëxplodeerd, de stad verlamd van angst. Amor dwaalt door de straten en doet zijn best niet op te vallen. Vooral geen aandacht te trekken. Maar wat is normaal gedrag, als iedereen zo wantrouwig naar je kijkt? Als hij zichzelf in de winkelruit ziet, schrikt hij: "Ik ving de blik van een extreem verdacht individu. Het was mijn eigen reflectie." Voor het eerst slaan Danstheater AYA en De Toneelmakerij de handen ineen voor een gezamenlijke voorstelling over angst, vooroordelen en terrorisme. Dit resulteert in een rauwe, ongepolijste en zinderende voorstelling met vier acteurs en vijf dansers.

Jonas Hassen Khemiri (1978) schreef I call my brothers als reactie op de terroristische bomaanslag in het centrum van Stockholm in 2010 en wordt in Zweden beschouwd als een van de belangrijkste toneelschrijvers van zijn generatie. Het publiek kruipt in het hoofd van de jonge man en volgt hem vierentwintig uur van zijn leven. Dwalend door de stad, op het felle ritme van de dans, wordt hij door zijn eigen schaduw op de hielen gezeten. De telefoon waarmee hij zijn 'brothers' belt, is zijn enige draad met het leven. Langzaam vervaagt de grens tussen dader en slachtoffer, tussen speler en danser.

choreografie: Wies Bloemen | regie: Liesbeth Coltof

7 DAYS
Als kijker zit je overal met je neus bovenop, achterover leunen is er niet bij.
Het Parool
Dans en toneel versterken elkaar vootdurend
Dansmagazine
De dans is zinderend en explosief met een duidelijke urban insteek
Trailer | I call my brothers

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Restaurantmenu

Restaurantmenu

Vanaf € 28,50 geniet je vooraf van een overheerlijk driegangenmenu. De ideale start van je avond!

Restaurantarrangement

Restaurantarrangement

Combineer je voorstellingsbezoek met een hoogstaand driegangen diner voor € 52,50. Inclusief vele extra's.