Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

A Love Supreme

dans
Locatie: externe locatie
do 14 jun 2018 start 20:15 einde 21:05 pauze nee

Let op: deze voorstelling speelt niet in Theaters Tilburg. 
Locatie: de voormalige douaneloods naast het Bels Lijntje op de grens van Baarle en Weelde-Statie, Baarle-Nassau.

Het voormalige rangeerstation van Weelde, op de grens tussen Nederland en België, is een bijzondere plek in het landschap. In de 19de en de 20ste eeuw staken de treinen vanuit Turnhout dwars door het Turnhoutse vennengebied er de grens over. De spoorlijn is afgebroken, in de oude spoorwegbedding ligt nu het fietspad het Bels Lijntje, maar een voormalig douanegebouw met zijn grote loskade staat er nog. Op deze loskade organiseren we samen met  De Warande uit Turnhout en de NWE Vorst uit Tilburg A Love Supreme van Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker. Tijdens drie zomerse avonden zie je in het kader van deze samenwerking de zaalvoorstelling in de openlucht.

A Love Supreme is een dansstuk voor vier mannen op John Coltranes gelijknamige, legendarische muziekstuk. In A Love Supreme gebruikt Coltrane op blues geïnspireerde muzikale structuren met veel ruimte voor vrijheid. De muziek blinkt uit door de spanning tussen complexiteit en eenvoud. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans. Het resultaat is een energieke voorstelling waarin de dansers zich overgeven aan de vitaliteit van Coltranes ode aan de goddelijke liefde.

vervoer: Bezoekers worden voorafgaand aan de voorstelling op meerdere momenten op de hoogte gebracht over gratis vervoer dat zal worden aangeboden. 

 

Focus Knack
A Love Supreme eert de virtuoze jazz door te excelleren in de danskunst.
A Love Supreme (2017) – Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas