Marcel van Herpen en Peter Heerschop

Onderwijs heeft een vraag...

overige activiteiten
Locatie: schouwburg
ma 26 mrt 2018 start 20:00 einde 21:30 pauze nee

Ze kunnen vlijmscherp een Juf Ank neerzetten, het onderwijssysteem tot aan de enkels afbreken, de jeugd van tegenwoordig op de hak nemen. Maar altijd zetten ze er iets náást. Noem het begrip, een hart onder de riem of mededogen. Peter Heerschop en Marcel van Herpen laten het zien in de voorstelling Het onderwijs heeft een vraag… Geluk geeft het antwoord!, waarmee ze namens Fontys Hogescholen de Dutch Happiness Week in Tilburg afsluiten.  

Over Peter en Marcel 
De twee zijn onderwijsbeesten: Heerschop was ooit gymleraar in Almere, en heeft dat in zijn hoofd nooit losgelaten, ook niet als cabaretier. Van Herpen hielp ooit een basisschool in Boekel mee oprichten en heeft nog steeds tal van functies in de onderwijswereld. Ze weten dus waar ze het over hebben.

Wat brengen ze dan op de planken? Een les? Heerschop: “We hebben het eigenlijk nooit een naam gegeven. Het lijkt op cabaret, maar dan van de meest kritische soort. Het hoeft niet grappig te zijn, maar dat is het vaak toch.” Van Herpen: “Ja, omdat Peter grappig is!” Heerschop: “Omdat onderwijs vol zit met grappige situaties. Wij maken daar een soort belezen peptalk van, iets tussen cabaret en een TEDx in. Weet je wat: we noemen het Cabaretx.”

Dutch Happiness Week 
De voorstelling Het onderwijs heeft een vraag…Geluk geeft het antwoord! maakt deel uit van de Dutch Happiness Week die Fontys Hogescholen samen met tal van partners organiseert in Eindhoven en Tilburg.