Verrassende Ontmoetingen

Slotconcert

muziek
Locatie: concertzaal
zo 25 mrt 2018 start 14:30 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

De serie Verrassende Ontmoetingen brengt muziekgezelschappen uit verschillende regionen van Nederland bij elkaar, met deze editie Harmonieorkest Auletes Eindhoven en de Kleurrijke Mama's uit Tilburg op het programma.

Harmonieorkest Auletes Eindhoven 
Harmonieorkest Auletes bestaat uit ongeveer vijftig muzikanten, onder leiding van de jonge en bevlogen dirigent Paul van Gils. Tijdens dit concert neemt Auletes je mee de wereld over. Met de American Salute wordt een groet gebracht aan de Amerikanen en hun leger, het stuk is gebaseerd op het oude volkslied When Johnny Comes Marching Home en werd in 1942 door Morton Gould gecomponeerd. Ook de Amerikaanse cowboys worden bezocht met The Cowboys van John Williams. Solist Lode Smeets, solotrombonist bij philharmonie zuidnederland, zal samen met Auletes het eerste deel van het T-Bone Concerto van Johan de Meij spelen. Met dit unieke stuk wordt een ode gedaan aan een gerecht met een stuk voor orkest en solotrombone. Auletes vervolgt de wereldreis in vogelvlucht met Windows of the World van Peter Graham. Dit geweldige stuk heeft een spetterend einde waarbij alle muzikanten gezamenlijk de muziek vieren. Tenslotte zal solist Lode Smeets weer het podium betreden om samen met Auletes het concert spetterend af te sluiten!

Kleurrijke Mama's Tilburg 
Kleurrijke Mama's is een multicultureel vrouwenkoor uit Tilburg. De vrouwen die zingen bij de Kleurrijke Mama’s hebben verschillende nationaliteiten, komen uit alle wijken van Tilburg, maar ook uit omliggende gemeenten.