Bas Nijhuis & Eddy van der Ley

Niet zeiken, voetballen!

show
Locatie: schouwburg
di 5 jun 2018 start 20:15 einde 22:00 pauze ja

Voor het eerst in de geschiedenis trekt een actieve voetbalscheidsrechter volle zalen in het theater. Bas Nijhuis blijkt zelfs een heuse rasentertainer te zijn! Met presentator Eddy van der Ley, auteur van de bestseller Niet zeiken, voetballen! vormt hij op de planken een geoliede twee-eenheid. "Een verrassende show vol dynamiek en humor", en "topamusement van de bovenste plank" zijn slechts enkele reacties van publiek en recensenten!

In deze avondvullende show neemt Nijhuis het publiek letterlijk mee naar de sfeer en dynamiek van het stadion, de kleedkamer en het voetbalveld. Over wereldtoppers Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic, maar uiteraard ook over de Brabantse topvoetballers en -trainers én onze eigen Willem II'ers. In het theater gaan Van der Ley en Nijhuis daarnaast in op het geheim van het succes van het boek Niet zeiken, voetballen! en krijgt het publiek ook volop anekdotes voorgeschoteld die niet in het boek staan. Na de pauze is er tenslotte alle ruimte voor interactie met het publiek. 

over het boek Niet zeiken, voetballen!  
Topscheidsrechter Bas Nijhuis doet een boekje open over de communicatie met spelers, trainers, toeschouwers, bestuursleden en assistenten. Met even informatieve als hilarische anekdotes, en verhalen van binnenuit. Over de 10-0 zege van PSV op Feyenoord, de bizarre aanval van een Ajax-hooligan op AZ-keeper Esteban, het afscheid van Vitesse-icoon Theo Bos, het Hawkeye-doelpunt van Jeroen Zoet en de sensationele bekerwinst van PEC Zwolle op Ajax. Over de aangifte wegens mishandeling tegen zijn persoon, de schorsing die hij opgelegd kreeg vanwege de beruchte 'balkonscène' en over de beledingen en bedreigingen waaraan hij met grote regelmaat wordt blootgesteld.

Impressie 'Niet zeiken, voetballen!'

Maak je bezoek compleet

Kom eerder of blijf langer: voeg hier extra's toe.

Reserveer een tafel

Reserveer een tafel

Wil je a la carte komen eten, of heb je nog geen keuze uit onze vaste menu's kunnen maken? Reserveer dan alvast een tafel. Eet smakelijk!

Voetbalspecial

Voetbalspecial

Deze Voetbalspecial bestaat uit: hoofdgerecht: gemarineerde schouderhaas van de houtskool met aardappelrösti, geroosterde groenten en spekjus, dessert: sticky toffee cake met whisky-karamelsaus, vanille crème fraiche en ijs. Inclusief tafelwater, stokbrood en boter vooraf en salade bij het hoofdgerecht. Je betaalt op de avond zelf bij Lucebert.