CURIOUS

Maar mens, wat doet u nu? Vol. 2

jongeren & studenten
Locatie: studio
wo 28 mrt 2018 start 20:00 einde nog niet bekend pauze nog niet bekend

Een avond waarop we niet alleen maar struikelen over het gewicht van de uitdagingen van deze tijd, maar vooral enthousiast worden van de mogelijkheden die er zijn. Waar kan je beginnen met onderdeel zijn van de oplossing? En hoe houd je het leuk? 

Je kan altijd harder werken, gezonder eten, een betere vriend zijn, meer vrijwilligerswerk doen, hogere cijfers halen, een gezonde relatie hebben, een betere baan vinden, een mooier huis hebben, een betere burger zijn, meer sporten, als je maar meer je best zou doen. Kortom: aan jezelf werken tot je erbij neervalt. Herkenbaar? Lopen we onszelf voorbij in deze marathon van zelfontwikkeling? Wanneer bereiken we de finishlijn waar met grote letters 'goed genoeg' bovenstaat? Hoe werkt een maatschappij waarin 'de jongeren de toekomst zijn' en deze toekomst gevloerd wordt door burn-outs?

Tijdens de tweede editie van CURIOUS gaan we in gesprek over hoe stress en prestatiedruk voor veel jongeren de norm is geworden, wat dit zegt over onze samenleving en wat dit betekent voor 'de toekomst'. En niet onbelangrijk: wat de oplossingen zijn. Onder andere Joshua Daniel vertelt zijn verhaal. Hij voetbalde (keepte) op hoog niveau en op het moment van zijn doorbraak kreeg hij een zware rugblessure. Na twee jaar op bed te hebben gelegen en de hoop op succes te hebben verloren heeft hij zijn leven omgegooid en helpt hij jongeren in zichzelf te geloven. 

De avond wordt gehost door Ruud van Oeveren en Eefke van de Wouw.